Julgransfoten ger stabilitet


Ska du ha en julgran som dekoration i år? Då bör du även fixa en julgransfot som hjälper din fina gran att stå stabilt. Om du väljer en plastgran så är det inte så noga eftersom det oftast medföljer en julgransfot som passar just den köpta modellen. Om du däremot köper en riktigt julgran på stan, eller hugger den själv ute i skogen, så är det ett smart drag att börja kika på en passande julgransfot.

Många har varit med om misstaget att stå där med sin gran och när den kommit in så känner du att något fattas. Vart är julgransfoten och varför har vi inte tänkt på det? En inte allt för oväntat reaktion utifall. Var ute i god tid och skjut inte upp ditt inköp så bör du som surfat in här på sidan vara säker. Kolla in tipsen på julgransfötter här kanske något av tipsen faller väl in med din smak och tycke.

House Doctor


Stabil fot i järn som pallar tyngden från de flesta julgranar. Lite speciellt men än dock skapligt modernt utseende gör den till ett val som känns helt okej eller hur?


Köp mig här >

Turbin


Snyggt lackerade för att kunna matcha med övriga juldekorationer. Fyra färger att välja bland som framkommer av bilden. Designern heter Stina Sandwall.


Köp mig här >

Julgransfot i guld


Söker du efter en dyr och exklusiv julgransfot i guld så är det här valet. Strax över 1000 kronor ger du men då får du en riktigt fin dekoration till din julgran.


Köp mig här >

Fördelar med julgransfoten


Ja julgransfoten är högst nödvändig när en gran kan stå rakt och stabilt, det är det inget snack om. Här kommer några punkter på vad det är bra att tänka på.

 • Connector.Connector.

  Hur stabilt ska julgranen stå

  Välj en rejäl julgransfot med mycket tyngd om det är av högst vikt att julgranen ska stå stabilt och inte kunna välta i första taget. Har du en katt eller små barn så kan en rejäl julgransfot vara räddning för att de inte ska få hela granen över sig.

 • Connector.Connector.

  Långa eller korta ben

  De flesta julgransfötter har korta ben vilket ger uppskov till att granen lätt kan falla över. Om det absolut inte får hända så försök leta på en modell som har långa ben som gör det mer eller mindre omöjligt att välta julgranen. Kanske extra bra om du har ett litet barn i huset?

 • Connector.Connector.

  Engångsköp

  En julgransfot är något som lätt kan följa med en genom livet. Den blir aldrig sliten så att säga och väljer du en fot av hög kvalité kan du känna dig hyfsat säker på att den kommer hålla under väldigt många år.

Om du gör en egen julgransfot


Du som tar valet att göra en egen julgransfot vill jag ge ett tips, dra på rejält med både yta och fyllning. Att fylla en hink med sand, sten och lera kan blir hur bra som helst, och en ren katastrof. En grund du kan ha i minnet är att försöka göra din julgransfot så bred som möjligt, utan att för den delen göra den för stor så att den blir ful. Det behöver helst vara 5 kilo plus så överväg noga vilken fyllning du ska använda.

Om du tar en hink så välj hellre en för stor än för liten. Ett misstag är att tro att det inte kräver så mycket för att hålla upp en julgran. Gör inte den missen utan tänk på att en gran är väldigt tung och kräver därför och en stabil julgransfot för att kunna stå stabilt.

Där finns utbudet


Du kanske har märkt att det är svårt att finna en julgransfot online? Okej svårt är fel ord men det finns i vilket fall inte det enorma utbudet som med andra dekorationer till julen. Om du nu inte känner dig helt nöjd med någon julgransfot du finner online är det bara att kolla in butikerna på stan.

Ett första val är att göra ett besök på Rusta som brukar ha rikligt med juldekorationer. Under senare år har även stora kedjor som Ica Maxi och Coop börjat ta in plastgranar, ljusstakar, julgransfötter och mycket mer. Visst är det skönt att handla på internet men i vissa undantag är faktiskt fortfarande du fysiska butikerna aning bättre när det kommer till utbud. Vilken sort julgransfot du väljer är också avgörande för hur pass viktig julgransmattan är för att skydda mot skador på golvet.

Du som tycker att tankarna om julgransfoten var bra får gärna dela med dig, tack! Juldekorationer.nu

Vart delar du?