Lys upp fönstret med en adventsstjärna


Ett av de första tydliga jultecknen är när alla adventsstjärnor börjar lysa upp fönstren. Dagen när stjärnorna ska vara på plats är första advent. Har du inte möjlighet att sätta upp din adventsstjärna just den dagen så satsa hellre på tidigare än senare. Du vill väl njuta av juldekorationerna så lång tid som möjligt?

Om adventsstjärnorna hade mer klassiska julfärger förut, som mest gick i rött eller vitt, är det mer färgglatt idag. Är rosa din favoritfärg så väljer du såklart också den färgen på din stjärna. Kan något av förslagen här på sidan bli din adventsstjärna i år?

Ställ eller häng


Söker du efter en stjärna du både kan hänga eller ställa upp? Här är den och visst är det snygg som få andra med sitt speciella utseende. Kostar en slant men vilket cool variant.


Köp mig här >

Grace 60


Flera nyanser där glittret är det som gör så att den skiner lite extra. är 60 cm i diameter och kommer pryda vilket fönster som helst i ditt hem. Från märket Watt & Veke.


Köp mig här >

Stjärnhängare


Har du problem att få din adventsstjärna att hänga helt rakt? Den här lilla prylen kommer hjälpa dig lösa problemet så den är väl värd de ynka 35 kronor du får betala.


Köp mig här >

Självklart med stjärna till advent


Det tar så kort stund att dekorera med en adventsstjärna samtidigt som den skänker så mycket ljus och mysstämning till hemmet, och alla som går förbi utanför. Därför tycker vi att den här juldekorationen är en mest självklara så om du nu bara ska ha en enda dekoration, satsa på stjärnan!

 • Connector.Connector.

  Sätt upp många stjärnor

  Hur många fönster har du hemma? Så många adventsstjärnor tycker vi du klipper till på så att hemmet kan få maximal adventsstämningen. De ger ett otroligt mysigt sken så vi tror inte du kommer ångra dig.

 • Connector.Connector.

  Billig juldekoration

  Det finns billiga adventsstjärnor för runt en hundralapp så det är inte fel att påstå att du får mycket känsla för pengarna. Självklart går det åt andra hållet också om du vill ha de finaste stjärnorna med den bästa kvalitén, då blir det dyrare.

 • Connector.Connector.

  Få adventsstjärnan att hänga rakt

  Visst kan det vara lite krångligt att få din adventsstjärna att hänga helt rakt. Med lite tid och vilja så är det dock inga svårigheter. Och vad gör det nu om den skulle hänga lite snett? Inget alls enligt oss om du nu inte är en perfektionism.

Stjärnans födelse i Sverige


Tror du att vi i Sverige har haft adventsstjärnor i flera hundra år? Fel utifall eftersom den endast varit populär i 80-90 år. Vi fick traditionen från Tyskland där den slog igenom på sent 1800-tal efter att en skollärare fått den ljusa iden att barnen skulle göra stjärnor av papp som de sedan skulle placera en lampa i. Den blev som du kan förstå en stor succé och det skulle inte dröja länge innan det hängde adventsstjärnor lite här och var över hela Tyskland, och snart även i andra delar av Europa.

En rolig detalj är att det sägs att just den skolan som läraren jobbade på hade fått iden långt tidigare efter att ha sett stjärngossar från Sverige gå med en stjärna i handen. Så på sätt och vis kan vi ta åt oss en liten del av adventsstjärnans födelse.

Först på 1940 talet så gjordes den första massproduktionen av adventsstjärnor i vårt land. Det efter en vän till H&M grundare Erling Persson såg en tysk adventsstjärna i ett stort skyltfönster i Stockholm. En möjlighet hade fötts och vilket möjlighet det var! De första exemplaren gjordes relativt lika dagens stjärnor, alltså hopfällbar för att inte bli så bögig att frakta hem rån affären.

I bara adventsstjärnor i papp


Om det ursprungliga priset var runt 2,50 så har det blivit både billigare och dyrare, med inflation inräknad då såklart. Vill du ha en billig adventsstjärna så är det en i papper du ska satsa på utan tvekan. Om du känner för att spendera aningen mer så finns det gott om andra material där tyg och plast är två av de vanligaste materialen. Även adventsstjärnor i plåt är vanligt förekommande, men då mest på den stående adventsstjärnan. Just den stående versionen har blivit allt populärare eftersom den inte har samma svårighetsgrad att få till bra när det är dags att dekorera till julen.

Om du söker runt lite så kommer du finna adventsstjärna i halm, aluminium eller något annat material som sticker ut lite extra. Varför låta endast lampan vara i glas när du kan få hela adventsstjärnan i glas. Det finns något för var smak och den här sidan ska göra sitt bästa för att guida dig rätt så du spar in tid på att leta efter produkterna.

En adventsstjärna förgyller både ditt hem och ger julkänsla till de som går förbi.Juldekorationer.nu

Dela gärna med dina vänner, tack så mycket!