Ljusstakar för ett mysigare advent


Advent är en mysig högtid som till stor del beror på alla ljus som lyser upp. Håller du inte med om det? Om dessa ljus är levande stearin eller från olika oljor som en hel del ljus på brinner på idag är det många anser vara allra mysigast. En adventsljusstake kan köpas i i huvudsak två olika utföranden som är just med levande ljus, eller med ljus som lyser tack vara en strömkälla. Strömkällan är vanligtvis strömmen som finns i vägguttaget men det finns även ljusstakar som drivs med hjälp av batterier.

Oavsett vilken adventsljusstake som du kommer att välja kan jag garantera en sak, den kommer lysa upp ditt hem och sprida en näst intill magisk julkänsla. Att ta en promenad runt om i samhället där du bor i början av december kommer resultera i att du med stor sannolikhet ser en hel massa adventsljusstakar. Som sagt ljus gör så att mysfaktorn höjs rejält och för ut på juldekorationen är advent och dessa ljusstakar.

Gustavo


Placeholder

Stilig design med 7 ljus och du väljer själv om du vill ha den i mässing eller koppar. Klassisk men nytänkande adventsljusstake.


Köp mig här >

Nordic Light Svart


Placeholder

Denna adventsljusstake är gjord i gummiträ så att du kan justera den som du vill. Finns i större storlek och andra färger också.


Köp mig här >

Konstsmide Röd


Placeholder

En av de bäst säljande adventsljusstakarna från populära märket Konstsmide. Är även en av de billigaste du kan slå till på.


Köp mig här >

Svårt val av adventljusstake


Under de senaste åren så har det strömmat till allt fler modeller av adventsljusstakar och det är såklart något positivt. Mer att välja bland innebär också att valet blir svårare. Här är några punkter som kan vara värt att tänka igenom innan du köper en adventsljusstake online.

 • Connector.Connector.

  Går ihop med övriga dekorationer

  Kanske inte dina juldekorationer utan din övriga inredning. Tänk igenom och ta en titt på stilen du har i hemmet och välj sedan adventsljusstake utefter det. Det kan bli succé att blanda olika stilar men likt väl värt en tanke.

 • Connector.Connector.

  Hur många fönster

  Har de ett, två eller flera fönster som ska prydas av en lyssnade stake? Det kan vara smart att handla alla adventsljusstakar på en och samma gång så du inte står där sen och inser att en eller ett par saknas.

 • Connector.Connector.

  En stjärna eller fler

  Vilken kvalité och vilken prisklass vill du lägga dig på? Tänk på att du säkert ska ha staken i många år så lägg ner tid för att sålla genom utbudet av adventsljusstakar online.

Julpynta i god tid


Är du en person som brukar vara ute i god tid eller gillar du att göra saker i sista sekund? Oavsett om du fullständigt älskar juldekorationer eller om du på sin hög sätter upp en fin adventsljusstake i fönstret så har vi ett råd, gör det i god tid! Genom att pynta i tid så får du såklart även njuta av alla dina dekorationer under en längre tid.

Om du nu ändå ska lägga ner tid på att dekorera fint för en bättre julkänsla så kräver det lika stor uppoffring från din sida att göra det i god tid som någon dag innan jul. Den stora skillnaden blir den tid du får njuta, och visst vill du njuta så länge som möjligt? Passa även på att sätta upp adventsstjärnan när du är på gång och dekorerar.

Adventsljusstakarnas design


Som du sett så finns det väldigt många olika designer när det kommer till adventsljusstakar. Vissa vill ha det nyaste och helst i ny design varje år. Andra vill endast ha det traditionella och stilrena som i detta fall är ljusstaken som har en så kallad V-form och 7 ljus. Färgen är röd och ibland så kan en liten dekoration på själva staken göra den aningen speciell, men fortfarande med den traditionella och klassiska grundutförandet.

 • Sätt upp din adventsljusstake i god tid så du hinner njuta av den under en lång tid.
 • Om du väljer en ljusstake som har levande ljus var säker på att placera den på ett säkert ställe.
 • Den traditionella staken är utformad som ett V, målad i röd färg och har 7 ljus.
 • Det finns väldigt många designer på adventsljusstakarna och varje år kommer mängder av nyheter.

Om du är personen som vill ha det allra senaste och inte bryr dig så mycket om den ”klassiska V-formen” så finns alternativen. Varje år kommer det nya adventsljusstakar som var och en sticker ut på sitt sätt. Vi lever i ett samhälle där produkter av alla dess slag förbrukas i snabb takt, adventsljusstakar är inget undantag. Förra året kanske du hade en stake som passade designen i ditt hem just då. I år så har du gjort om totalt och den ljusstaken som passade förra året passar inte alls nu längre.

Det behöver inte ens vara så att du har designat om hemmet för att vilja ha en ny adventsljusstake. Att nytt är fräscht och roligt är vi många som tycker. Är det någon juldekoration som kan vara värt att byta ut skulle det väl vara just den här produkten eftersom det är den dekoration som syns mest, och är uppe längst. Från den 1 advent och en bra bit efter julen står ljusstaken i fönster och lyser upp tillvaron, både i hemmet och för alla som går eller åker förbi utanför ditt fönster.

En ljusstake i varje fönster


Visst är det lätt att tro att det finns en adventsljusstake i vart fönster? Det känns i vilket fall lite smått tomt i de fönster som inte har någon stake. Visst är det så att allt får inte plats. Det ska hängas upp adventsstjärnor och annat som lyser upp fönstret och maximeras ljuskällorna allt för mycket kan det helt enkelt bli lite väl mycket.

Om du väljer att sätta upp en adventsljusstake eller ett par är en högst personlig känsla. Om du skulle välja ett par eller ännu fler så kan det dock vara värt att tänka till på om alla ska gå i samma design eller om du gillar att ha olika utseenden i vart fönster.

 

Ljusstakar till advent

När advents infinner sig så infinner sig även tusentals adventsljusstakar i kopiöst många fönster. Är du ute efter en snygg adventsljusstake? Här på sidan har vi samlat de modeller vi tycker är finast och självklart är vår önskan att även du ska gilla någon av dessa ljusstakar.

Tänk på det här innan köp

 • 01

  Bestäm om du vill ha en klassisk, modern eller utstickande adventsljusstake.

 • 02

  Bestäm dig inte till hundra procent innan du har kollat igenom utbudet hos flera olika butiker.

 • 03

  Har du redan en adventsljusstake men ska köpa en till? Tänk till om det är viktigt med samma sorts design eller inte.

 • 04

  Ska ljusstaken passa in med din övriga dekoration till julen? Tänk igenom vilken stil du har på övriga julpynt om svaret är ja.

Att adventsljusstaken är det första många tänker på när det kommer till juldekorationer är inte så konstigt eftersom en liten ljusstake ger så mycket.Juldekorationer.nu

Vart delar du?